Grupper

Ärad lärare, gruppledare, var kan ni finna ett mångsidigare utfärdsmål?

I Toivonens Djurpark du kan få oförglömlig upplevelse med djuren från gammal byn. Det är möjligt att lära mycket av djuren och hur man skötar dem, med hjälp av våra kvalificerad djurskötarna. Här finns många olika djuren till exempel Erkki-ponny, Fettu och Putte-grisar, korna, hönor, tuppar, marsvinen, getter och fårs med sina lammen, katten och hunden. Mest populäraste och härligaste är kattungar och hundvalpar.

I vår museumby du kan bekanta dig med en mångsidig och gammal bondemiljö. Utanför bybutiken går vägen till djuren där djurskudden finns, på vägen dit ni kan se skomakareverkstaden, mjölkhuset, vildmarkmuseum, maskinmuseum, stenutställningen,snickeriet, torppare området och en byskola från 1940-talet. I många av det 50 museumbyggnader presenteras olika arbeteförevisningar till exempel i Anttis Stuga förevisas kvinnliga traditionella hantverk i gammaldags stil. På gårdsområdet du kan bekanta dig med många olika traditionella utställningar under hela sommaren.

I museumbyn finns det lekpark området åt barnen, där barnen tycker leka i år in och år ut. Barnen tycker att det finns mycket att göra i lekpark området och många andra barnen som man kan leka med.

Vi organiserar lektioner på gammaldags skol och berättelse stunderna i museumbyn till grupperna.