Cafeterian

Rökstuga-cafeterian fungerar i en österbottnisk bondgård från 1700-talet. Från Rökstuga-cafeterian får man köpa varje dag bland annat lokala semlor, bakelser och du har också möjlighet att dricka till exempel Laitila`s lemonad. Det finns också mycket annat att äta och dricka.

I övre våningen av cafeterian finns det rum att fika och njuta av varierande utställningar. Det är också ett mötesrum som man kan hyra.

Handarbete-och Gåvabutik

Handarbete-och Gåvabutik har flyttat till ett stor rum av Mattis Hus. Från butiken du kan hitta till exempel moderna inredning produkter, återvinning produkter, många sorter av olika present och lokala handarbete. Butik är öppet klockan:12-18 varje dag. Butiken är öppet för alla, det behövs ingen biljett att gå och handla härliga saker från butiken!

Puoti
Puoti

Båda Rökstuga-cafeterian och Mattis Hus, bredvid cafeterian, är hela områdets centrum.

Mattis Hus

Mattis Hus är en stor bondgård som har två våningen. Huset är byggdt på 1850-talet. Under sommartiden 1998 öppnade Mattis Hus sina dörrar i Bondemuseum. Mattis Hus har flyttat från Ruotsalo, som är byn i Kelviå.

I Mattis Hus finns till exempel ett rum från 1950-talet och ett leksaksmuseum. I vindvåningen finns det radio-och symaskin utställningar.

Du kan också hitta en bymangel i Mattis Hus vindvåningen.  

KasvihuoneLelunäyttely Matintalossa
MatintaloKasvihuoneKasvihuone