Välkommen!

Mellersta Österbottens favoritresemål

Toivonens djurpark och bondemuseum ligger invid riksväg nummer E8 i Kelviå 10 kilometer norrut från Karleby. Bondemuseum som fungerar tillsammans med djurparken innehar för tillfället 50 olika byggnader och har över 12 500 museumföremål. Museum området expanderas fortsättningsvis och den utväcklas med bestämdt sätt att ge åt varje gäst en detaljerad information av livet på en österbottnisk landsort, från förra århundradens början.

På området det finns många intressanta arbetsuppvisningar under sommartiden. Alla arbetsuppvisningar följer gamla bonde traditioner.

I djurparken kan du bekanta sig med djurarter, där presenteras livet i en gammaldags bondgård med djur i traditionell omgivning. Djurpark området bjuder mångsidiga tjänster till exempel Rökstuga-cafeterian och många olika utställningar. Från Handarbete-och Gåvabutik hittar man mycket att handla till både vuxen och familjens minsta. Butik är öppet klockan:12-18 varje dag. Butiken är öppet för alla, det behövs ingen biljett att gå och handla härliga saker från butiken!

På området hittar du också en mångsidig lekpark för barn. För barn vi har en lekbutik, en utställning av lekstugor och på lek-area finns många lekstugor var barnen kan leka. En utställning av antik bilar och traktorer har eget ställe på området, alla maskiner finns där för hela sommaren.

Avaa tästä Eläinpuiston ja Museokylän kartta