Museokylä

Museoalue tarjoaa joka sesonki uuden teeman pohjalta mielenkiintoista katseltavaa.Antintuvassa on tilaisuus tutustua työnäytöksien kautta vanhoihin käsityömenetelmiin, esim. karstaukseen, kehräykseen ja langan värjäykseen kesäkaudella. Tutustua voi myös räsymattojen kudontaan kangaspuilla. Antintuvassa järjestetään kesäisin vaihtuvia näyttelyitä.

Sepänpaja oli entisajan kyläyhteisön keskipiste. Siellä tehtiin yleensä kaikki talouksien työkalut ja välineet ahjon äärellä. Pajassa on esillä runsaasti aiheeseen liittyvää välineistöä ja sesonkiaikaan työnäytöksiä kyläseppien suorittamana.

Isoisän puusepäntehdas – Viime vuosisadan vaihteen puusepäntehtaassa on lukuisia puurunkoisia työkoneita ja karstantekokoneita, kaikki toimintakunnossa. Siellä saa oivan käsityksen siitä, miten 1900-luvun koneellistuminen on lähtenyt käyntiin. Tehtaassa on laaja valikoima puusepän käsityökaluja ja vierestä löytyy vanha muuntajarakennus.

Kyläkauppa – 1930-40 -luvulta olevan sekatavarapuodin lisäksi rakennuksessa on kyläposti, puhelinkeskus, kellosepänverstas ja valokuvauslaboratorio sekä benziiniasema kyläkaupan pihalla. Esillä on mm. paikallisen Lassilan kellosepän välineistöä sekä Otto Junnolan valokuvia.

Limukkatehdas ja leipomo 30-40-luvuilta.

Riihi- ja maatalousmuseossa esittäytyy maanviljelykseen ja maatilan arkielämään kuuluva tarve-esineistö ja runsas työkalukokoelma.

Erämuseossa esitellään laajasti eränkäyntiä, metsästystä ja kalastusta eri osastoilla. Lisäksi alueelta löytyy mm. polttomoottorimuseo, tervahauta, tiilitehdas, torpparin mökki ja suuren suosion saanut kyläkoulu 40-luvulta.


JunaRattaatLapset ja heppa

Auto- ja traktorialueella on iso-isän aikaisia menopelejä työkoneineen. Jos hyvä tuuri käy, pääsee museo-alueella pienelle traktoriajelulle.

Alueella on myös vanha kalastusalus, jossa voi pitää pieniä tilaisuuksia.